Monday, February 21, 2011

MALAYSIA ada salji..??






haa terkejut x..?
kalau nak tengok atau merasai sendiri kesejukan dan suasana musim salji
boleh la datang ke sini
masa tot pergi ni suhunya -12 °C
sejuk kan..?memang sejuk sangat time ni
betol la kata kawan tot yg belajar kt oversea yg ada musim ni
time musim salji, dorunk selalu frozen jari dengan bibir
ternyata tot alaminye waktu dalam rumah iklim ni




pada mereka yg baru nak merancang pergi ke sini selepas melihat entri tot
sila cepat ye..musim salji akan berakhir bulan februari ini



tempat:

TAMAN BOTANI NEGARA SHAH ALAM



harga tiket kemasukan:

kaunter utama
dewasa: RM3 (12 - 54 tahun)
kanak-kanak: RM1(6 -12 tahun)
warga emas: RM1(55 tahun dan ke atas)

kaunter rumah iklim empat musim
dewasa: RM3 (12 - 54 tahun)
kanak-kanak: RM1(4 -12 tahun)
warga emas: RM1(55 tahun dan ke atas)




kalau nak merasa musim salji boleh pergi kat rumah iklim empat musim ni
ada empat musim semuanya
setiap musim mengikut bulan2 tertentu dan tetap

musim salji(winter) => november - februari
musim bunga(spring) => mac - mei
musim panas(summer) => jun - ogos
musim gugur(autumn) => september - november









ada banyak lagi tarikan di TAMAN BOTANI NEGARA ni..kepada penduduk shah alam silalah datang beriadah sebab dekat je dengan kawasan korunk..kat sini ada banyak pilihan cara korunk untuk merasai sendiri keindahan TAMAN BOTANI NEGARA ni..samada naik bas(memang disediakan untuk pengunjung), naik basikal (RM3 sejam)dan jalan kaki(kalau korunk rasa nak patah kaki  :p)..hehe best kan..?



pe lagi jom la datang kt sini..
hujung2 minggu kalau xtau nk buat apa..
ajak keluarga, sanak saudara, teman2 beriadah kt sini..
boleh hilangkan stress, tambah2 kesengalan kt kaki korunk tu..
kalau nak lagi enjoy, boleh cuba tempat2 penginapan yg disediakan..
MEMANG BEST..!!







untuk maklumat lebih lanjut, boleh layari laman web ni




di sini tot selitkan beberapa memori gambar bersama mereka yg tersayang
ketika merasai suasana musim salji di rumah iklim empat musim






5 comments:

Qamarul said...

aku taktau ape motif die wat rumah 4 musim tue..

apsal tak wat jer musim sejuk sepanjang taun..

tukan tarikan utama..

tot tot kecik said...

qamarul:

kte kne berfikiran positif..

mungkin pihak mereka buat mcmtu sbb nk tunjukkan musim2 yg ada kt dunia ni..kt negara kte kn xde musim bunga, luruh, dgn musim sejuk..jd utk keadilan spy kte sndri dpt merasa prbezaan keempat2 musim trsebut, itu yg trcetus empat musim..

bg tot tu idea yg sedia ada sgt menarik.. :)

oya said...

cool giler...tp mesti berebut nk ikut musim nye pasal..

tot tot kecik said...

oya:

mmg cool kt sini..mai la dtg..stkt ni tot nah pegi xpnh pulak nk berebut2 ikut musim..biasa2 je..xsesak sgt, xlengang sgt..sederhana je.. :)

nunama said...

waaah! jeles2. hehe.
dah byk dgr cite pasal ni dari member.
tapi, belum berkesempatan nak pergi lagi.

hehe. ok. njoy tgk gambar. thnx sharing. :)