Monday, August 24, 2015

Syukur Alhamdulillah

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat Illahi..masih diberi kesempatan merasai kemanisan kehidupan..dahulu berseorangan..kini bertiga..cepat masa berlalu..

Post2 yg lepas kalau korunk cri cerita kawen tot, mmg xde..sbb da lama tggl blog..kesian dia ye..

Sekarang..da pakai fon canggih ckit..bleh la update blog pkai fon je..lg cpt update..insyaAllah hari2 boleh post..

Sebagai permulaan post terbaru..inilah kami..salam perkenalan..   😊

Wednesday, October 9, 2013

MASIH DALAM PROSES PEMULIHAN

Assalamualaikum..

Ahamdulillah 27/8/2013 tot telah selamat dibedah atas penyakit yg rare iaitu "SPINAL CORD TUMOUR"..sekarang masih berehat di rumah..doktor bg cuti rehat selama dua bulan..25hb ni kne checkup lg dan buat ujian MRI utk melihat perkembangan tumour yg telah dibuang..samada masih ada atau sebaliknya..



insyaAllah ada masa tot akn review pasal penyakit ni..


sekarang ni ngah mood nak prepare untuk majlis tot dan boolat yg akan berlangsung tahun depan..insyaAllah..tarikh?? once da confirm baru tot akan publish kt sini..setakat ni biarlah org tahu majlisnya insyaAllah tahun depan..


nak tgk gambar tot dalam ward x..? jom....




 masa ni kt ward HDU..sehari selepas dipindahkan dr ICU..sehari selepas pembedahan..
wayar2 sume masih kene lekat kt badan
tekanan darah semua cek automatik setiap bpe jam sekali xpasti

ni adalah boolat..
Alhamdulillah masa tot dalam bilik operation, mama abah kata dia sentiasa ada tunggu

masa ni da duduk ward biasa
betul2 lepas doktor confirm keadaan tot stabil
masa ni sejuk xingat, tu yg selubong
masa ni tiub tuk keluarkan drh saki baki tmpt operation pn xcabut lg








okey tu je setakat ni..
insyaAllah de msa tot akan review keseluruhan kisah bersejarah tot
harap sembuh seperti sedia kala
dapat jalan dengan sempurna pn da cukup berharga buat tot
terima kasih mama abah boolat byk sgt bg semangat kt tot
tak lupa juga kawan2 yg lain
sayang korunk semua



dari Allah penyakit itu datang, maka dari Dia jugalah penyembuhnya
kita hanya perlu percaya, yakin, berdoa, berusaha dan bertawakal
sekian



Friday, July 26, 2013

Day 3: 30 DAY CHALLENGE. HERE WE GO.

Assalamualaikum..
rentetan dari entri ini Day 2: 30 DAY CHALLENGE. HERE WE GO.

Day 3: Your views on drugs and alcohol

Apa yg tot boleh review pasal dua mende ni, ada kebaikan dan juga keburukannya yang tersendiri. Kebaikannya dari segi perubatan la sebab kalau korunk nak tahu, sebenarnya setiap ubat yg dibekalkan kepada kita samada oleh klinik/hospital/farmasi mempunyai kandungan drugs tetapi masih dalam kawalan. Haa terkejut..?? Jangan risau ianya tak memudaratkan selagi kita ambil ubat2 itu dalam kuantiti dos yang telah direkemenkan oleh doktor yg bertauliah. Cuma ianya boleh memudaratkan ataupun membawa kepada kematian jika diambil secara berlebihan. Jadi berhati-hati, lebih2 lagi tolong simpan baik2 dan jauhkan dari kanak2 terutamanya.

Alkohol ni setakat yg tot tahu ianya memang haram bagi semua umat Islam. Jadi nak taknak memang memang memaaaang kene jauhkan diri dan elakkan dari mengambil sebarang minuman berunsur alkohol. Tapi dalam minyak wangi pn ada alkohol kn..? Tapi kalau kita pakai tak haram cume ianya tidak boleh dibawa solat. Ermm taknak cakap lebih2 sebab tot tak berapa arif tentang perkara ni. Cuma apa yg boleh tot pesan, JANGAN ambil minuman beralkohol tau!

Selain tu, kedua-dua ini mempunyai keburukan yg tidak asing lagi..semua mesti dah tau..jadi takyah tot citer banyak2..hehe..

ok tataa..

Thursday, July 25, 2013

Day 2: 30 DAY CHALLENGE. HERE WE GO.

Assalamualaikum..

sambungan dari entri ini Day 1: 30 DAY CHALLENGE. HERE WE GO...


Day 2: Where you'd like to be in 10 years.

kalau dikira dari tarikh hari ni bermakna 10 tahun akan datang, umur tot 34 tahun..uiyoo banyaknye nombor..terasa diri begitu tua sekali sekarang..padahal rase macam baru semalam habis spm..huhuuu..kerjaya pn belum tentu kekal..

berbalik pada soalan..
apa yg boleh tot harapkan sekarang, moga-moga 10 tahun akn datang, tot berada di samping suami tercinta dan boleh jalan sempurna seperti sediakala..jika ditakdirkan tidak sesempurna dulu, maka tot harapkan suami tot dapat jaga tot dengan baik dan dapat berkeluarga seperti biasa..

lagi?

tu je yg dapat tot fikirkan sekarang..jawapan pn mcm tak ikut soalan kn? hehe..
tapi kalau korunk baca entri ni Ketentuan Itu Rahsia Allah, korunk tau apa masalah yg dihadapi tot sekarang..dan knp apa yg tot harapkn tu sgt penting bg tot buat masa ni..hari ni tot ada appointment dgn pakar NEUROSURGEON (BRAIN AND SPINE) kt KPJ Damansara..insyaAllah de msa nnt tot review sedikit demi sedikit apa yg dialami oleh tot..

ok selesai tugas tuk day 2..bersambung lagi..tataaaa..
wasalam..