Sunday, November 14, 2010

Pengalaman di AQUARIA KLCC =)

Assalamualaikum...
hari rabu yg lepas tot jalan2 date..ehehe..  :D
lepas tu secara xdirancang, ktorunk masuk AQUARIA jalan2 dalam tu untuk amek peluang keluar menghiburkan hati masing2 yg akan berjauhan..  :(
jadi jom tot kongsi pengalaman serba sedikit macam mana keadaan kt dalam AQUARIA tu..mmg best..!tapi sayangnye gambra xberapa clear sbb gune kamera fon W580i je..huhu..


Fee Admission:
Adult ---> RM35
Child ---> RM25
(kalau korunk ade kad pelajar, jangan lupe bawak tau sebab ade diskaun RM5)
p/s: ag satu,klu btol2 nk lalui pengalaman terindah, datang waktu petang2 ckit ye..banyak aktiviti bg makanan kat semua haiwan yg terlibat sahaja..
mood: sedih sebab xdapat tengok ikan pirana makan..  :(

utk mklumat lanjut tentang tempat ni






Ikan patin kegemaran nelayan
Dapat seekor bagaikan dunia ini dia yang punye
Andai kata gambar tidak jelas
Lain kali nak pergi bawak kamera DSLR

keh keh keh
ngarut je pantun tu
jom kite tengok gambar




ni la ikan pirana
mule2 masuk korunk mesti akan nampak ikan ni dulu
waktu makan: 4.00 petang
(melainkan kalau waktu berubah)

water rat
sejenis tikus tapi sangat besar
besar cam budak umur 2 tahun camtu
waktu makan: 4.30 petang
(melainkan kalau waktu berubah)


ni kura2 jenis mata2 kot xsilap
tot pn xingat namanye
tengok kepala yg sungguh pelik
waktu makan: xde


itu ulou namanye
bahasa melayu: ular
bahasa inggeris: snake
okey abes belajar cara sebut..hehe


pe nama haiwan ni..?
kalau korunk terer tolong nyatakan kt ruang komen
disebabkan die main nyorok2
tot xleh nak bitau pe nama die  :p
waktu makan: 5-5.30 petang
(melainkan kalau waktu berubah)

ini ikan
kalau xtau boleh tanya adik2 korunk yg tadika ke
haha gurau je..
nampak cam best kn..?
warning: xboleh memancing ek..!

tu dalam sebuah silinder tau
pastu dalam tu mcm batang pokok pe xtau
kesian ikan tu kene main pusing2
mesti pening2 lalat..hehe..

masa ni tot xbrani amek gambar dekat2
xtau nape tetiba rasa gerun
sebab mulut ikan tu cm buaya..huaaarrgghhh...!!!


itu ikan naga yg paling mahal tu
besar ikan ni
tu yg sampai xnampak muke die lam gambar ni


jom kite masuk dalam terowong pulak
ni la rupe terowong AQUARIA

ade sape2 nak berkenalan ngan jerung tu..?
masa ktorunk pegi, ade orang ngan selam
amek gambar ngan jerung2 kt dalam tu



yeay..yeay..
seronok tengok ikan 2 tu berenang dekat ngan tot


ikan pari
besar die lebih kuang cm due orang pemeluk
hurmm xtau nak gambarkan mcm mana


ni pun ikan jerung gak
ikan jerung putih agaknye nama die
due ekor sedang bermalas-malasan lepak kt tepi tu




okey tot sebenarnye da kesakitan perut
sakit sangat tp tetap nk post jugak
jadi kt bawah ni gambar je ye
xde penerangan pape
harap korunk enjoy tengok semua gambar2 dalam ni
tot nak berehat..pastu nk kene wt adiah utk si die yg nak pulang esok
sekian wasalam







ni adiah dari tot untuk semua..
ehehe yg betol2 xde sebab tot sendiri pn xdapat
kite tengok gambar jela ye..
tata
  

8 comments:

nunama said...

nyorok2??
ketam kah?
wakaka..
alaaa cik tot bg la jwpn. ;p

mier@merr said...

tingin nk g sane walopon langkawi da ada underwaterworld..

mahira oya said...

never been there lagi..beshnya die

tot tot kecik said...

nunama:

a'ah haiwan tu main nyorok2..pent kejar nk amek gmbr..huhu..


bkn ketam la..binatg tu besr cm water rat kt atas tu..berbulu2..ketam keck je.. :)

tot tot kecik said...

mier@merr:

meh la dtg sini..sy boleh tolg jd tourist guide.. :)

tot tot kecik said...

mahira oya:

uik mai2 sini..rugi xpegi..
first time pegi seronok sgt.. :)

cik helena said...

boleh tak nak cakap tak penah epegi.hahaha even dah selalu g klcc tuh :(

tot tot kecik said...

cik helena:

haha gud2 cikhel..
sy jarg g situ tu yg ttba teringin..klu slalu mmg xheran da.. :p