Friday, December 31, 2010

Day one: ten things about you

Assalamualaikum..
ini adalah permulaan untuk 10 days with 10 things on me..semua soalan berdasarkan apa yg tot wat ni, sila refer kt linik sini =>> 10 Days with 10 Things

DAY ONE : Ten Things About You


1 ::  seorang yg sukar difahami..ianya telah diakui oleh ramai orang..
2 ::  seorang yg sangat suke bising(berleter la maksudnye) kalau berkaitan bab2 kebersihan..yup2 kbrsihn sgt2 penting..
3 ::  seorang yg simple tapi kadang2 belajar gak dress up..haha saje suke2..
4 ::  seorang yg suke merajuk..kesian kt my boolat, asik die je yg kene..hik hik love u much2..   =p
5 ::  seorang yg pendiam..sangat2...kalau xde mende nk cakap, mulut macam kene gam..hoho demi menjaga mulut dr berkata2..xpe kn..?
6 ::  seorang yg suke dengan bahan2 kreatif..xkisahla ape pun..hobi baru bakal menjelang..nantikan..  :)
7 ::  seorang yg suke dapatkan sesuatu yg diinginkan dengan cara yg tersendiri..kadang2 saje je nyusahkan orang..amin selaluu kene..hehe..
8 ::  seorang yg pemalas..oopss terngaku pulak.hoho..nk tau kebenaran, sila tanya mama abah..mereka lebih mengetahui..
9 ::  seorang yg suke menulis, menconteng, melukis atau menaip dengan ape cara sekalipun untuk luahkan idea2 terpendam dalam jiwa..
10 ::  seorang yg egois..yup2 ini juga diakui oleh beberapa orang yg mengenali diri..huhu..

Okey itu sahaja 10 perkara tentang diri tot yg korunk boleh kenal..ade yg baik juga yg xbaek..nama pn manusia, xsemua sempurna..tp kita boleh berubah ke arah kebaikan kn..?hope to see it for myself for new year coming..Pesanan Ringkas =>> Seseorang tidak akan mengenali dunia yg penuh dengan keperitan dan juga terselit kebahagiaan melalui pengalaman..semakin banyak pengalaman semakin seseorang itu mengenali kehidupan semakin matanglah pemikiran seseorang itu..jangan dipersalahkan mereka yg berfikiran kolot dan terburu2..mungkin ini kerana pengalaman mereka dan pengetahuan mereka kurang dari segi fizikal dan mental..justeru itu, same2 lah kita membantu menyedarkan mereka dengan memberi sejuta pengalaman..  :)

No comments: